Az Éva Csemege szőlő (fehér) egy rendkívül népszerű fehér szőlőfajta, amelyet főként friss fogyasztásra termesztenek. A szőlőbogyók közepes méretűek, világos zöldes-fehér színűek, és kellemes, édes ízűek. A húsa lédús és roppanós, a héja pedig vékony, ami megkönnyíti a fogyasztást.
Az Éva Csemege szőlő jellemzője az édes, enyhén muskotályos aromájú íz, amely rendkívül frissítő és ínycsiklandó. Az ilyen típusú szőlő bogyói nemcsak a friss fogyasztásra alkalmasak, hanem különböző desszertekben, gyümölcssalátákban, vagy akár szörpökben, lekvárokban is felhasználhatók.
Ez a fajta szőlő különösen népszerű a nyári hónapokban, mivel a bogyók magas víztartalma és cukortartalma miatt kifejezetten frissítő hatásúak. Az Éva Csemege szőlőt a magyar szőlőtermesztők előszeretettel választják, mivel a növény jól alkalmazkodik a magyar éghajlathoz, és megfelelő gondozás mellett bőséges hozamot ad.
A fajta nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.