A diós beigli az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar karácsonyi sütemény, amit a hagyományos magyar háztartásokban szinte minden évben elkészítenek. A diós töltelék gazdag, aromás íze tökéletesen illik az omlós tésztához, és az elkészítése sem bonyolult, ha követjük a megfelelő lépéseket.
Összetevők: Diótöltelék (dió, cukor, módosított burgonya keményítő, tojásfehérjepor, savópor, vanillin), Búzafinomliszt, Víz, Cukor, Margarin (finomított növényi olajok és zsírok (kókusz, napraforgó, pálma, repce), víz, emulgeálószer (E471), só, tartósítószer (E200, E202), savanyúságot szabályozó anyag (E330), aroma, színezék (E160a)), Sertészsír, Édesmorzsa (búzaliszt, víz, margarin (növényi olaj (pálma, napraforgó), víz, só, emulgeálószer (E471), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)), cukor, élesztő, tojáspor, só, tejpor), Sütőszer (növényi zsiradék (repce, pálma), cukor, emulgeálószer (E472e), repcelecitin, tejsavópor, szőlőcukor, só, sovány tejpor, lisztjavító szer (E300)), Tojáslé (tojás, víz, tartósítószer (E202), savanyúságot szabályozó anyag (E330)), Narancs krém (cukor, víz, glükóz szirup, pálma olaj, módosított keményítő, narancslé koncentrátum, savanyúságot szabályozó anyag (E333, E332(iii)), citromsav, színezék (paprikakivonat, karotin), emulgeáló (E433), természetes narancs aroma, zselésítő (E418, E401), tartósító (E202)), Sovány tejpor, Tojáspor, Élesztő, Só, Rum aroma (term. aromaanyagok, aromakészítmények, víz, etil-alkohol, sűrítőanyag (E415)), Citrom aroma (cukor, búzakemyényítő, narancshéj-granulátum, aroma). A termék dióhéjat tartalmazhat!